Tags

, , , , , , , , , ,

medicamentosMa urc in masina, pornesc radioul si plec la drum. Muzica, stiri, publicitate. Publicitateeeeee?!!! Si incepe calupul publicitar, mai bogat si mai stufos decat o retea data de medic unui bolnav cu cel putin 6 afectiuni simultane. Nu poti sa mergi cu fetele la shopping pentru ca ai infectie urinara, ia o pastila. Ai mancat pana cand ai simtit ca iti plesneste stomacul, plus inca 5 sarmale peste? Ia alta pastila. Ai probleme cu digestia? Ce zici de inca o pastila? Simti ca te lasa memoria? Cu siguranta este o pastila si pentru asta. Te doare capul astazi? Noroc ca asculti radio, aici o sa iti recomande pastila perfecta. Prostata, dureri menstruale, probleme intime, circulatie proasta, varice, retentii de apa, mancarimea picioarului, picioare obosite, dureri in gat, o mica raceala si multe altele, dar pentru toate exista cate o pastila sau un ungruent recomandata in calupul publicitar. Si daca va simtiti ficatul incarcat de atatea pastile, nici o grija, avem o pastila si pentru asta.

Eu am numarat intr-un calup publicitar zece reclame consecutive care faceau referire la un produs din industria farmaceutica. Evident ca la final se mentioneaza ca produsul se elibereaza fara reteta, dar daca apar probleme sa ne adresam medicului sau farmacistului.

Bun, aleg eu sa ascult radio si poate acesta este motivul pentru care aud atatea reclame fermaceutice. Pornesc televizorul, vine si aici timpul pentru… Publicitateeeeee. Ce sa vezi, aici recomandarile de “pastile minune” care se elibereaza fara prescriptie medicala au si imagini atractive, cu familii perfecte care sunt atat de fericite dupa ce au luat “pilula magica”. Serios, daca vreau o viata ideala, ca in filme, cred ca o sa merg la farmacie sa iau toate pastilele acelea din reclamele de la TV. Cred ca dupa ce o sa le iau pe toate o sa fiu zambitoare si fara nici o grija la munca, o sa alerg intre serviciu si casa cu zambetul pe buze, acasa va fi o armonie perfecta, cu zambetul pe buze si fara nici o problema, copiii linistiti vor zambi si ei calmi si relaxati ca nu au nici o durere.

Ok, inchid TV-ul si radioul ca sa nu fiu nevoita sa ma duc la farmacie sa cer un pumn de calmante. Ma uit in jur, trece un autobuz brand-uit cu medicamentul X, se elibereaza fara prescriptie medicala si evident elimina orice durere. Intorc privirea, panoul publicitar din stanga iti recomanda o alta pastila care te ajuta cand te-ai balonat.

Hmmm… Ce se intampla doctore? Atat de bolnavi am ajuns incat sa fim bombardati cu pastile din toate directiile? Sau atat de naivi incat sa dam fuguta la farmacie daca ne spune la reclama ca pastila cutare face minuni?

Cred ca ar trebui sa se mai inventeze o pastila pe care sa o dea cadou clientilor la orice pastila cumparata “fara prescriptie medicala”. Super promotie: la orice pastila cumparata va dam gratuit pilula care va scapa de bolile inchipuite. Da, inchipuite, ca pentru acelea serioase sper ca merge omul la medic.

Ma gandesc ca treaba merge si publicitatea da roade, altfel ce idiot ar investi atat de masiv in reclama care nu aduce clienti. Macar cu pastilele si industria farmaceutica sa crestem econimia, punem toti umarul si cumparam pastile. Si daca o tinem tot asa cu siguranta ajungem sa ne trebuiasca pe bune, ca si imunitatea aia cat sa mai lupte daca vede ca nu e cazul…

Va dati seama ca s-ar intampla daca oamenii ar evita pastilele pentru afectiunile usoare de genul raceli, balonari, mancat prea mult si ar apela la medic pentru cele mai serioase (infectii, varice, circulatie, etc)? O intreaga industrie ar simti impactul, in timp consumul si implicit productia de medicamente ar scadea, am da sansa imunitatii sa munceasca si pe viitor si-ar face treaba mai bine, se vor inchide locuri de munca in fabricile de medicamente, se vor inchide farmacii, reclamele acestea nu isi vor mai avea rostul, agentiile de publicitate vor resimti imactul… Poate ma va afecta indirect si pe mine tot acest proces. Mai bine pornesc radio, deschid tv si imi notez constiincioasa ce pastile sa iau daca ma doare. Ce ma doare? Nimic grav, dar nu conteaza, gasesc eu ceva sa ma doara si sa iau o pastila. Poate chiar 2-3 pastile si apoi inca una ca sa ajut ficatul. Bun, acum pot dormi fericita, indurstria, economia, toate merg si eu am contribuit la asta. Pot spune chiar ca mi-am sacrificat corpul, imunitatea pentru asta.

Acest articol se elibereaza fara prescriptie medicala. In cazul in care este greu de digerat, nu va adresati medicului sau farmacistului…s-ar putea sa nu fie prea incantati de ceea ce ati ales sa lecturati. Mai bine luati o pastila de digestie.

Advertisements