Tags

, , , , , ,

iubire_eternaAm auzit multe povesti despre femeile care sunt fiinte delicate, iubitoare, sincere, naïve, care se indragostesc cu toata fiinta lor si vine el, omul rau, bau-bau, barbatul profitor si nepasator sa se scalde in nemarginita lor iubire si apoi le lasa balta, cu sufletul sangerand si golit. Le lasa lipsite de sens, secatuite de iubire si ranite profund.

Iar ele, bietele victime, raman sa isi planga neputinta, naivitatea, sinceritatea si incercand sa transmita si altor femei delicate ca ele ce le asteapta afara, ce le asteapta daca isi ofera iubirea sincera si nemarginita.

Daca citesti revistele dedicate femeilor gasesti metode sa il cuceresti in 10 pasi, metode sa il aduci inapoi, mai poti gasi si cum sa il faci sa fie nebun dupa tine sau ce il face fericit in pat. Sa nu uitam trucurile ca sa ai sanii mai mari, buzele mai pline, talie de viespe in doar 5 zile, si multe altele ca sa poti atrage barbatul ideal langa tine. Doar ca nu se prea spune in nici o revista cum sa ai barbatul potrivit langa tine, nu pe cel ideal.

Alergatul dupa un ideal, cu toate ca stapanesti toate trucurile scrise si nescrise, poate sa duca la plansul intre perne, inima ranita si evident la “toti barbatii este porci”.“Ai grija ce iti doresti ca s-ar putea sa primesti” spune o expresie romaneasca si uneori are atat de multa dreptate. Facand dintr-un om un ideal inainte sa il cunosti, doar pentru ca are ochii albastri, zambet sarmant, la primele intalniri a fost atat de atent, ti-a povestit ca vrea sa salveze balenele si doreste pacea pe pamant, aceste lucruri nu o sa il si transforme pe acel om in idealul dorit de tine. La fel ca noi toti muritorii de rand, si el isi doreste sa faca o impresie buna la prima intalnire, dar cu siguranta are si defecte in dotare (apropos, Mr Perfect nu exista). Daca tu ii oferi rangul de ideal masculin tare dezamagita o sa mai fi cand o sa descoperi ca idealul tau are si defecte de fabricatie. Plus ca de multe ori, ceea ce iti doresti atat de mult de ai ajuns sa ii spui ideal, ai putea sa constati ca nu este ceea ce ti se potriveste de fapt. Si atunci urmeaza un val de intrebari: Sunt barbatii niste porci? Sunt femeile niste victime naïve? sau Oare ai primit ce ti-ai dorit tocmai ca sa afli ca nu este ceea ce ti s-ar potrivi?

Ca sa inveti sa mergi pe bicicleta ai cazut de cateva ori, pana sa afli ca focul arde a fost necesar sa atingi cu mana ca sa stii ce inseamna acest lucru. Dar in viata amoroasa ne-am dori sa dam lovitura din prima, sa ne impiedecam de partenerul ideal si potrivit, inainte de a afla cum sa alegem si ce ni s-ar potrivi. Iar cand acest lucru nu ne iese din prima, dam fuguta de stire la toata lumea cat de nedreptatite suntem sa iubim cu toata inima si drept rasplata sa suferim ca un caine. Ne scriem asta in frunte, o rostim cu glas tare ca sa afle toate posibilele victime ce le asteapta daca se indragostesc.

In viata majoritatii oamenilor exista situatii cand el sau ea au plecat, si-au separate drumurile. Chiar daca totul parea sa fie pentru o viata, uneori cunoscandu-se mai bine au realizat ca le-ar fi mai bine pe drumuri diferite. Alteori pur si simplu au crescut fiecare intr-o alta directie, si drumurile s-au despartit mai apoi. Iubirea a existat, nu o poate nega nimeni. Suferinta s-a asezat in sufletul unuia sau chiar a amandurora. A invata, a cunoaste, a evolua si a te opri acolo unde sunt ambii parteneri absolut siguri ca le este bine, cred ca este mai putin dureros decat sa ramai o viata intr-o relatie care nu e potrivita pentru amandoi, doar ca sa nu sufere nimeni pe moment.

Eu imi datorez fericirea, el isi datoreaza fericirea. Daca amandoi suntem sinceri cu noi insine si unul cu altul, vom sta impreuna doar daca acest lucru ne umple sufletul amandurora. Chiar si in clipele grele, ne trezim tot impreuna tinandu-ne de mana. Iar daca drumurile se despart, fiecare ne vom cauta mai departe fericirea bucurandu-ne de experienta avuta impreuna. Doare, dar nu e nimeni vinovat ca doi oameni care nu s-au potrivit pentru o viata au incercat totusi sa se iubeasca. Daca nu am invata din experientele noastre, daca ne-am opri la prima alegere, cate cupluri nefericite ar fi? Nu sunt si asa destule familii intemeiate doar pentru ca trebuie sa fie o familie?

Iar povestile acestea cu printese neprihanite, iubitoare si ranite de bestiile masculine…cred ca ar fi timpul sa nu le mai spunem. Prea mult ne-am impartit in barbati porci si femei curve, prea mult ne-am transformat in calaii sexului opus dupa ce am suferit cate o dezamagire.

Eu cred ca e mai frumos sa facem dragoste decat razboi; sa iubim de fiecare data ca si cand nu am fi suferit niciodata… Viata e prea scurta ca sa ne pedepsim pentru alegerile facute. 🙂

Advertisements