idei de afaceri pt antreprenoriat_1381053694_325Au trecut multi ani peste noi, 41 de ani in care am fost obisnuiti cu un anumit stil de viata: servici sigur, familie, leafa lunara. Asta ne-a transmis perioada de cominism ca este echivalentul unei vieti de succes. De atunci s-au mai scurs inca 25 de ani, unele lucruri s-au schimbat, dar raman inca urmele unei perioade lungi si generatii intregi crescute sub acest regim.

Tinerii prezentului viseaza mai departe, vor sa traiasca o viata libera, vor sa faca mai mult, sa creeze propriile lor afaceri, sa se reinventeze ca antreprenori.

Oare ce presupune sa te reinventezi ca antreprenor? Idei, planuri, buget, iar idei, alte planuri, buget, cercetare de piata, risc, curaj, esec, alte idei, planuri, risc, multa curaj si perseverenta. Este greu sa schimbi o mentalitate, sa lasi traiul ce iti asigura o leafa lunara pentru a incerca ceva nou, fara nici o garantie. Unii indraznesc sa isi asume acest risc, altii nu. Din cei care isi asuma riscul doar o parte cunosc succesul, altii revenind la traiul obisnuit dupa unul sau cateva esecuri.  Sa te reinventezi ca antreprenor nu e un lucru usor. Visul este placut, pare tentant sa fi propriul tau sef, sa ai afacerea ta de succes si asta sa iti aduca un trai linistit si bun pana la adanci batraneti. Lucrurile nu sunt atat de simple si pentru a avea aceasta afacere e nevoie de multa munca, de o minte pregatita sa riste, sa se ridice, capabila sa analizeze si sa gaseasca calea spre succes.

Fiecare din noi stie daca este pregatit sau nu de o schimbare, iar cei care isi doresc sa devin antreprenori, care isi doresc sa incerce si sa reuseasca in acest fel au la dispozitie multe informatii in acest sens, pentru orice buzunar: de la informatii gratuite pe internet pana la carti sau cursuri organizate de specialisti. Se organizeaza chiar si cursuri care premiaza ideile de succes cu un sprijin pentru investitia necesara.

Daca nu ati aflat pana acum de astfel de oportunitati, va spun ca nu mai departe de luna septembrie se organizeaza la Predeal un curs sub sloganul “Reinventează-te la şcoala de antreprenoriat Start Me Up! ”.

Akcees organizeaza in perioada 14 – 20 septembrie, la Pensiunea Speranţa din Predeal Start Me Up, singura scoala de antreprenoriat din Romania in cadrul careia vei forma echipe, vei genera idei de afaceri şi vei dezvolta ulterior concepte viabile de business lucrand alaturi de un trainer international, antreprenori si investitori consacrati din Romania. La final, iti vei valida ideea prezentand-o în fata unui juriu de specialitate, vei primi feedback şi vei avea ocazia sa te numeri printre castigatori! Pentru mai multe detalii va las sa accesati link-ul de mai jos:

http://startmeup.ro/

Advertisements