Tags

, , , , , ,

IMG_0746.PNGStatea in coltul camerei si privea in departare, o departare doar de ea stiuta. Sa fie trecut, sa fie prezent sau poate chiar viitor. In fata ochilor ei se succedeau imagini, multe reale altele dorite. Se vedea crescand, inflorind, luptand, iubind, plangand, razand…cate putin din fiecare. O viata plina, complexa, aproape de invidiat.

Oglinda ii infatisa un chip delicat, tandru, gesturi fine si elegante. O linie a corpului bine conturata si feminina. Totul intruchipa o femeie calda si iubitoare: trup, gesturi, suflet. Dar totusi, in viata a invatat sa fie puternica. Cu lacrimi fierbinti presarate pe perna, uneori cu zambet fortat pe fata, razbatea greutatile vietii si isi procura hrana ca un vanator innascut. Epuizata, revenea acasa si isi oblojea ranile sufletului si ale trupului prea delicat pentru jungla in care iesise sa vaneze. I s-a spus ca trebuie sa fie puternica ca sa reuseasca, ca trebuie sa fie curajoasa, ca trebuie sa se descurce daca vrea sa fie fericita. Si acum o face cu succes.

Acum a invatat sa imbine sensibilitatea sufletului sau cu puterea necesara pentru a face fata fiecarei zile, pentru a incerca sa isi implineasca visurile si pentru a putea sa indraznesca sa viseze in continuare. Lupta pentru libertatea ei de a visa, de a trai. Gingasia trasaturilor ii puteau asigura un trai decent oferit de vre-un cavaler din cei ce au aparut calare in viata ei. Dar visurile ii erau conditionate, gandurile sale trebuiau modificate, flacara din ochi se cerea stinsa. S-a speriat mai tare decat de jungla de afara si s-a ascuns tremurand. Apoi, cand pericolul trecuse a inceput din nou sa isi reia viata de vanator elegant si fragil. Se priveste cu mandrie cand isi da seama ca a reusit ceea ce nu credea vre-o data ca va putea sa reuseasca. E mandra de ea, de frumoasa razboinica. 🙂 Nu, cuvantul razboinica nu i se potriveste deloc, ea nu are nici o legatura cu nici un razboi. Impletirea dintre putere si sensibilitate este greu de explicat, doar ea o intelege ca o traieste in fiecare zi. Conduce oamenii cu o mana delicata si totodata de fier, raspunde pentru bunul mers al casei, al afacerii, reuseste sa urmareasca indicatorii, sa ii influenteze, sa motiveze oameni, sa mute muntii din loc si apoi sa reverse liniste, caldura si iubire asupra celor dragi.

Si chipul acela de inger…Doamne cate priviri nu a atras, cate pasiuni nu a trezit. Visuri, sperante, sinceritate, tandrete si teama. Da, teama. Puterea ei sperie sau trezeste dorinta de dominare. Odata descoperita latura sa puternica observa incercarea de a fi supusa, de a i se inchide aripile si a fi condusa. Isi doreste sa se lase condusa uneori, dar nu sa isi inchda aripile. Vrea sa poata visa pana in ultima clipa a vietii ei, vrea sa poata zbura, dar sa poata sa se lase si purtata in zbor uneori. Cum sa nu isi doreasca sa se lase protejata si alintata, doar ca nu poate da libertatea la schimb, e un prêt prea mare. Ce rost mai ar avea viata aceasta daca ar renunta la ceea ce o reprezinta: gandirea si visurile ei?

Se ridica si mai puternica, isi sterge lacrima din coltul ochilor si viseaza din nou. Crede cu tot sufletul ei ca merita sa viseze. Se lasa purtata pe aripile visurilor sale, a sperantelor si a iubirii ce o invaluie. Este atat de frumoasa, atat de calda si blanda. Ochii ii ard de atatea idei si visuri, au un joc aparte de lumini, umbre si viata. Traieste fiecare clipa, asa cum este ea, uneori la intensitate maxima, alteori uitand sa respire. Nu va inceta sa viseze, nu va inceta sa se joace, nu va inceta sa iubeasca, nu va incata sa lupte. Se va abandona cu drag in brate mai puternice ca ale ei, care nu doresc ca o supuna ci sa o protejeze si sa o ajute sa zboare catre visurile spre care momentan isi aduna fortele sa zboare singura. Si nu, nu este o razboinica, este doar un suflet sensibil ce a invatat sa fie puternic pentru a-si apara libertatea si delicatetea.

Advertisements