Tags

, , , , ,

Copiii fara eticheteUn clip scurt, dar interesant despre educatia copiilor, educatia mintii si a inimii.

Amprentele trecutului isi spun cuvantul si in prezent, studiul efectuat de Salvati Copiii arata acest lucru. Este trist sa vedem cum inca se mai propaga efectele negative ale unei educatii prin violenta, ale unei educatii care pune oarecum accent pe IQ, insa partea emotionala are uneori de suferit. Cred insa ca putem fiecare sa contribuim la ruperea acestui cerc, putem schimba ceva prin noi, prin copiii nostri, prin educatia pe care le-o oferim si prin modul in care privim aceasta problema. A ascunde problemele “sub covor” nu ne aduce nici un beneficiu, atat la nivel individual cat si la nivel de societate. Orice parinte isi doreste tot ce este mai bun pentru copilul sau si cred ca este dispus sa faca o schimbare in modul de abordare pentru acest lucru. Greseli vom face toti, sunt la fel de normale ca si reusitele, imi doresc insa sa putem sa le evitam pe cele cu consecinte grave pentru micutii nostri, pentru adultii si societatea de maine.

As dori ca aceasta campanie sa aiba ecou si in randul cadrelor didactice, care au un cuvant important in dezvoltarea copiilor. Mi-as dori ca fiecare adult sa cunoasca realitatea din acest moment, sa o constientizeze, sa realizeze urmarile negative (unele le pot constata pe propria persoana, nu este nevoie sa astepte sa creasca copilul lor pentru a se convinge) si nu in ultimul rand SA SCHIMBE CATE PUTIN, SA DOREASCA CEVA MAI BUN PENTRU COPIII DE AZI = ADULTII DE MAINE.

Nu este un secret ca sustin campania “Copiii fara etichete” initiata de Salvati Copiii. Va incurajez si pe voi sa va implicati.

Advertisements