Tags

, , ,

– Wrote on March 22, 2013 by Marcus-

 

money-bucket

Pus in fata judecatii de catre farisei, Mantuitorul nostru a fost ispitit a mia oara de catre mioarele lui si intrebat ce trebuie sa faca contribuabilul evreu in fata dominatiei romane. Raspunsul care trebuia sa il osandeasca pe Mantuitor ne-a aratat pentru a o mia oara ca divinul ne–a dat pentru eternitate solutiile pe care ne incapatanam sa le negam, sa le eludam si sa le dam conotatiile care pe moment ne scot din incurcatura. Spusa sub aceasta forma  “Daţi Cezarului ce-i al Cezarului” nu este altceva decat scoaterea din context al unui raspuns complet dat de catre Mantuitor. “Daţi Cezarului ce-i al Cezarului şi lui Dumnezeu ce-i al lui Dumnezeu” nu face altceva decat sa delimiteze clar partea profana de cea divina a existentei omului pe pamant. Nu trebuie sa ne miram cand auzim prima parte din gura unui inspector fiscal, reprezentant al vreunei banci sau al unei administratii locale, pentru ca spusa in felul acesta suna izbitor cu o cutuma a bisericii care a fost legea de capatai a evului mediu si pentru care au fost sacrificate milioane de vieti nevinovate “Crede si nu cerceta”. “Daţi Cezarului ce-i al Cezarului” si “crede si nu cerceta” suna al naibii de izbitor ca si cum ar fi rupte din acelasi film: PLATIM SI NU INTREBAM, CREDEM SI NU CERCETAM.

Mult timp lucrurile au fost cercetate si revelate in ascuns si numai unor cercuri restranse, vezi iluministii care au actionat sub iminenta deconspirarii si executarii publice. Stiintele, artele, medicina si altele au stat sute de ani la mana unor oameni indoctrinati si care au promovat indoctrinarea.Toate aceste lucruri au privat aceasta lume de secole de dezvoltare, au creat monstri si au scris pagini negre in istoria umanitatii. Cu ce a fost mai prejos holocaustul inchizitiei decat cel al nazistilor (este oare intamplatoare compliciatea prin tacere a Vaticanului fata de regimul nazist, oare nu era mai comod pentru Mantuitor sa spuna: platiti bir romanilor si cinstitii pe farisei, l-ar fi scos dintr-o mare incurcatura pe moment dar probabil ca astfel crestinismul s-ar fi evaporat in primele clipe de existenta)? Cu ce a fost mai prejos dictatura papala a evului mediu decat dictatura comunista a zilelor curand incheiate? Cum era posibila garantarea mantuirii printr-un genocid planuit de Vatican si executat de cateva legiuni de fanatici descreierati sub semnul cruciadelor, cand Mantuitorul nu a ridicat mana nici impotriva celor care l-au crucificat?

Un lucru il au insa sigur in comun, lucru care a constituit baza orcarui sistem toatalitar: ascunderea si manipularea adevarului, mana in mana cu obedienta maselor.

Advertisements